Rijn IJssel werkte met ons aan een scanbare én leuke website die, door uitgebreid onderzoek, naadloos aansluit op de ervaringen van jonge studiekiezers.

Rijn IJssel

Studiekeuze voor de TikTok-generatie

Services

  • Strategy
  • User research
  • UX Design
  • Front-end development

Duizenden vmbo-studenten staan elk jaar weer voor de vraag welke vervolgstudie ze zullen kiezen. Uit onderzoek leerden we dat vmbo-scholieren en mbo-studenten hun informatie alleen op de open dag halen. Zij slaan de website over, want deze is volgens hen te tekstig en saai. Eight tovert de website van Rijn IJssel met het concept ‘zien, voelen, ervaren’ om tot een ervaring die aansluit bij de doelgroep. Door de juiste tekst-beeldverhouding, op maat gemaakte animaties en gelaagdheid in de content blijven de 14- en 15-jarige vmbo-scholieren aangehaakt. De website doet weer mee in het studiekeuzeproces.

Door het oog van de scholier

Tijdens meerdere rondes gebruikerstesten testten we de aandacht en het begrip van scholieren met verschillende prototypes van de nieuwe opleidingspagina’s. Daardoor ontdekten we dat het maken van een studiekeuze een stuk leuker wordt door het toevoegen van soepele transities en rijke kleuren.

Voor deze doelgroep absoluut een must. Het ontwerp maakt het mogelijk voor studiekiezers om verschillende studieopties on-the-go of vanuit huis te onderzoeken en bovenal: te beleven.

Scannable content

Geen ellenlange teksten, maar scannable content voor deze snel afgeleide doelgroep. Door de nauwe samenwerking met studenten van het RijnIJssel spreekt de website vloeiend ‘Generatie Z’. Een voor zichzelf sprekende taal, vol emoji’s, steekwoorden en afkortingen.

Met nieuwe opleidingspagina’s werd de aandacht en het begrip van scholieren getest tijdens gebruikerstesten.

Headless architectuur

De website is gebouwd met een headless architectuur. Dit ontwerp geeft veel creatieve vrijheid, wat bijdraagt aan het vloeiende ontwerp. De samenwerking met back-end partij Four Digits heeft tot het succes van deze architectuur geleid. RijnIJssel kan door deze innovatie rekenen op een snel aan te passen en vooral veilige website.

Let’s talk

Bel of mail Daniel

Bekijk meer